måndag 7 maj 2012

Revbensrehab, dag 10 - tillbaka till gymmet!

I dag var det förväntansfulla tankar, pigga ben och pirr i magen som drog mot gymmet efter avklarad arbetsdag. ÅH vad jag har längtat. Samtidigt som jag var tvungen att fokusera stenhårt på att nu tar vi det lugnt här!

Revbensstatus: Jag har inte sådär konstant ont hela tiden. Inte heller känns det som om nån försöker trycka in en timmerstuga i sidan på mig hela tiden som det gjorde i förra veckan. Det är vissa rörelser som gör ont, precis som ett blåmärke gör ont när man trycker på det men inte annars. Det är liksom okej. Jag vet att jag inte kan bära tungt i vänster arm, att jag inte kan sträcka mig för mycket uppåt och i sidled, att det gör ont att lägga sig ned och sätta sig upp. Så det blev ett anpassat gympass helt enkelt.

Började med uppvärmning i form av gång, airsquats, försökte mig med lite hopprep men njaeh, det kändes inte så bra, ribbon och halo med 5 kg viktskiva funkade däremot okej så då fick överkroppen lite uppvärmning också. Kändes klokt. Och så Naprapat-Jimmys knä-rehabövning.

Split squats med massa vikt på axlarna var inte att tänka på så jag gjorde några varv av en variant med balansboll där man har fria benet på en boll bakom sig och drar in bollen samtidigt som man gör enbensknäböj. Bra stabilitets- och balansövning som tvingar mig att jobba med en sida i taget och det är nyttigt. Satte sedan ihop ett superset med bicepscurls, axelflies och bänkpress med 2 x 6 kg hantlar. Fesvikter egentligen men det är ungefär vad jag vågade mig på. Curls och flies gör inte ont, bänkpressen skapar i huvudsak problem när jag ska lägga mig ner och sätta mig upp och om jag går ner för långt med armbågarna. Varvade det supersetet med flera split squats, nu med bakre benet på bänk men fortfarande utan vikt. Fokus teknik, sidan mot spegeln. Nyttigt i alla fall! Vågade mig inte på utfall med vikter i händerna eftersom det inte riktigt funkar på vänster sida. Och lägga upp skivstång på axlarna går inte heller eftersom jag inte kan trycka upp vikten, det är den rörelsen som gör mest ont. Men det ska nog finnas en lösning på det också.

Testade sedan rodd i maskin men nejtack, kudden mot bröstet var obehaglig. Däremot gick det bra att köra skivstångsrodd med underhandsgrepp och kabelrodd så då gjorde jag det i stället. Benpress lyckades jag också med. Bröstpress var däremot no go, maskinen gör svinont och armhävningar går inte heller. Lite frustration där alltså, vad ska jag då hitta på? Det kanske ger sig med tiden. Däremot kom jag på att tricepspress i kabelmaskin borde gå bra och se där, det gjorde det också.

Magen då? Ja, situps och crunches gör svinigt förbaskat ont. Alltså reverse crunch och bensax pilates-style i stället. 40 minuter på gymmet, helt godkänt, lyckades i alla fall gå igenom det mesta. Vågar kanske lite mer nästa gång, beror på hur det känns senare i dag och i morgon!

Inga kommentarer: