torsdag 17 maj 2012

Dansat loss, dragit i gummiband & lyssnat på musik!

Med undertiteln "Persilja springer - ibland till restauranger" blir det en ungefärlig sammanfattning av dagen i dag :-)

Cyklade till gymmet i motvind och småregn i morse - på nivån "varför gick jag egentligen upp i dag?" och kände mig inte särskilt pepp. Än mindre pepp blev jag när jag insåg att min definition av "god tid" matchade alla andras och att 40 deltagare till Sh'Bam, 25 deltagare till IW plus några enstaka ensamtränande skulle försöka ta sig in genom slussen på ungefär en kvart. Argh. Men det gick - jag var inne i gymmet och tog min passbiljett 09.54 och hade således hela 6 minuter på mig för ombyte etc.

Premiär för Sh'Bam. Vad ska man säga? Det var skitkul helt enkelt, som variation - inte så himla tuff träning, men väldigt roligt och enkel koreografi, 3-4 moves per låt, inga krångligheter utan bara att rocka loss. Efter Sh'Bam fortsatte jag med CXWorx. Jag gillar konceptet och tycker det är ett bra corepass. I dag fick jag tyvärr ta det lite försiktigt pga revbenet men väldigt mycket funkade väldigt mycket bättre än väntat. Ryggresningar på golv funkar helt enkelt INTE, det gör skitont, men lite planka på knä och diverse andra övningar lyckades jag göra utan att det kändes helt hemskt. Och sen cyklade jag hem i medvind och sol :-)

På eftermiddagen cyklade vi in till stan J och jag för att lyssna på Nordic som spelade en minishowcase på ett praktiskt ställe där man kunde ta en fika. Cheesecake, chai och bra musik - what's not to like ;-) Dessutom var de enda lediga platserna när vi kom precis framför scen, nice!

Mellan showcasen och kvällens konsert med grabbarna hade vi tänkt äta nåt. Vi hade lite halvdålig koll på vad som var öppet en sån här röd dag, hade inte riktigt pratat om vad vi var sugna på att äta och så hade vi dessutom precis fikat. Kontentan blev att vi promenerade en sväng i centrum och kollade in utbudet och ramlade över en för oss okänd italiensk restaurang som helt intetsägande hette "The Corner". Menyn såg trevlig ut så vi satte oss och noterade ganska snabbt att personalen i alla fall pratade italienska med varandra vilket kändes som en bra grej!

Och så var det maten då. Den var oväntat bra, en enkel meny med rätt få rätter under varje rubrik, men riktigt bra grejer, hit vill vi gärna gå fler gånger!
 Bruschetta med parmaskinka, parmesanost och en liten sallad

 Ryggbiff med en fantastisk svampsås och rostade grönsaker

Tiramisu - förstås!


J åt tomat/mozzarellasallad, pasta med kyckling och gorgonzolasås och en väldigt fin chokladkaka!
En flaska vin till det och varsin kaffe så kände vi oss nöjda och drog mot Moriska Paviljongen i Folkets Park där vi hittade en terrass i sol och lä som vi kunde sitta och njuta på i en kvart innan konserten.

Och my god vilken konsert. Nog för att jag har en "soft spot the size of a swamp" för Erik Rydvall i Nordic - men de andra är rätt underbara de med! Riktigt härligt svängig musik, väldigt tajt, extremt levande, omväxlande, lite humor mellan varven och ja.... fabulous. Köp skivan, gå på deras konsert om de spelar i närheten - det här är modern svensk folkmusik på allra bästa sätt. Älskar!

Ja, så såg årets Kristi Himmelsfärdsdag ut hos oss. Nu strax läggdags, i morgon väntar en tripp till maratonexpo och så får vi finbesök som själva har med sig middagen. Inte så dumt det heller....

Inga kommentarer: