onsdag 30 maj 2012

Fobiskola

Puh. I dag var det verkligen "face your fears"-dag. Anlände till stallet och fann mig uppskriven på en för mig helt obekant häst. Som jag alltså skulle hoppa. På terrängbanan. Senast jag hoppade en obekant häst flög jag av med buller och bång och även om jag har hoppat i terrängen i lördags så var det på en kär gammal kompis som jag litar 110% på. Här satt jag på stor obekant brun häst som hade jättebråttom och kände mig jävligt osäker.

Inte blev det lättare när vi väl hade värmt upp och skulle dra i gång hoppningen, hästen blev hetare och hetare och jag kände själv hur jag spände mig allt mer. Gav upp mitt i en rad hinder och sa att jag fixar inte det här, jag är skräckslagen och tycker det är skitläskigt. Turligt nog har jag en ridlärare som inte bara låter sånt passera utan hon peppade mig och sa att det är klart vi fixar det, skritta en sväng och försök igen så hjälper jag dig. Och det gick ju. Jag fegade ur på nåt hinder och det var helt klart ingen stiluppvisning för jag satt och spände mig och hängde bakåt och vågade inte följa med fram ordentligt om nu hästen skulle stanna. Till sist fick vi ändå till några hyfsade skutt över ett ganska stort hinder.

Jag känner mig nöjd med 2 saker. 1) Jag vågade erkänna att jag var rädd i stället för att bita ihop och vara superwoman, och 2) jag gjorde faktiskt det jag tyckte var läskigt vilket innebär att det blir mindre jobbigt nästa gång. Jag VET ju att det sitter i skallen, jag satt på en glad och positiv (och något överladdad) individ som hemskt gärna ville hoppa. Och förmodligen hade det gått mycket lättare om jag hade vågat lita på henne från början. Men nu blev det som det blev i dag och det är okej.

Dagens nya livsmedel: Ekologisk osötad ris/kokosdryck. I praktisk 2 dl-tetra med sugrör. Helt okej, men den har den där mysko bismaken som gör att jag egentligen inte gillar rismjölk. Lite besk eller nåt. Jag kan inte tänka mig att dricka den "ren" igen men jag tror den fungerar alldeles ypperligt i en smoothie så det testar jag nästa gång (den fanns nämligen bara i 3-pack så jag har två kvar). Kokossmaken var nämligen väldigt god och "lagom" och mixar man i lite frukt kan man nog dölja rismjölksbismaken.

Inga kommentarer: