måndag 21 maj 2012

Return of the cykelbyxa!

Min cykelgarderob är lite opraktisk. Den innehåller ett par cykeltights för vinterbruk (minusgrader, typ, för de är varma!) och två par korta cykelshorts. Inga riktiga cykelbyxor för allt som ligger mellan minusgraderna och 18 plusgrader. Vilket innebär att jag nu ett tag har cyklat i diverse löpartights som ju är i funktionsmaterial men som inte är 100% ändamålsenliga. För de saknar lite polstring!

Dagens varma sommarväder innebar att jag helt klart tyckte att det var dags att plocka fram cykelshortsen. Och vilken komfortskillnad det är. Jag har länge försökt påstå att det inte är nån skillnad men nja... jag får nog faktiskt ge mig på den punkten. Det är väldigt mycket bekvämare att cykla i cykelbyxor helt enkelt. Så jag ska försöka införskaffa lämpliga tights för mittemellanvädret också - helt ärligt är det faktiskt sådana dagar vi har flest av.

Dagens kluriga: Hur klär man sig för NMT i 20 plusgrader då? Det har jag inte testat förr! Lutar åt att det blir ett par antika 3/4-tights och en långärmad tunn tröja. Långärmad eftersom mina armar fick en ordentlig dos sol i går (mitt i allt hejande och coachande lyckades jag inte riktigt hinna med det där med solkräm) och för att det kan vara bra med långärmat om man ska stå i plankan på en grusväg eller åla i snårskogen. Vilket KAN ha hänt tidigare. Eventuellt ;-) Fast det är å andra sidan bra badväder i dag så det kanske blir bad i bäcken med kläderna på igen!

Inga kommentarer: