torsdag 3 maj 2012

Jag är en ansvarig vuxen människa

- och det repeterar jag just nu för mig själv. För snart, jättesnart, har jag sålt mitt startnummer till fulltecknade Kungsholmen Runt. Med insikten att nej, jag kommer inte att springa halvmaran. Och nej, jag mår inte bra av att harva en mil på asfalt om två dagar heller. Blir inte bra. Så då är det bättre att någon annan får springa i mitt ställe och utnyttja startplatsen.

Det tar emot, för det skulle ju vara mitt första halvmaraton. Idealiska förhållanden, flackt och fint lopp, bra timing, och mina ben var (är?) i kanonform. 2 timmar i 5:30-tempo hade suttit perfekt på lördag. Men den ansvariga vuxna människan som jag har lyckats plocka fram inser också att det är bättre att hoppa över loppet. För risken (förutom att det förmodligen skulle göra ganska ont då) är att jag sabbar den påbörjade läkningsprocessen så att det tar lång tid. Och det är ändå bättre att vara "grounded" i 1-2 veckor nu än i en månad eller mer längre fram. Trots att det är skitjobbigt helt enkelt.

Annars har vi tillbringat kvällen med att åka till Lund och äta den födelsedagsmiddagen som vi skulle ha ätit i lördags då jag satt och hade tråkigt på akuten. Eftersom vi fyller år med 6 dagars mellanrum så blir det oftast bara ett restaurangbesök och den här gången hade vi ett Groupon-erbjudande på en trerätters på Kulturkrogen i Lund. Maten var det inget fel på, omgivningen var supermysig - sitta ute bland blommande träd en vårkväll är rätt oslagbart - men servicen var lite udda och inte alltid så snabb som man kunde ha önskat.

Är rätt mosig efter dagen men det är helt okej, man blir trött av att ha ont, det vet jag sen tidigare. Ska lägga mig i vettig tid och hoppas att jag lyckas packa rätt saker i resväskan i morgon!

Inga kommentarer: