fredag 11 maj 2012

Return of the FREDAGSFYS!

Jodå, det blev ett bra pass på gymmet i dag med. Av nån anledning är det behagligare att hoppa hopprep i barfotaskor än i vanliga träningspjucks (ur revbensperspektiv i alla fall!) så det blev 2 x 50 som uppvärmning i dag. Vågar mig inte på de där double unders som Thomas tycker jag ska träna på - än. Men det är ju inte fel att bli lite mer kompis med hopprepet så länge. Körde även airsquats och halos med 5 kg viktskiva som uppvärmning.

Sen plockade jag åt mig hantlar som var 1 kg tyngre än i måndags och började med bicepscurls, axelflies, testade militärpress och det GICK! (ja, 2 x 7 kg är inga gladiatorvikter men man får vara glad för det lilla!), och bänkpress med hantlar. Varvade den lilla rundan med enbensböj med boll. Sen körde jag tricepspress och rodd i kabelmaskinen. Efter det blev det skivstångsrodd med underhandsgrepp och så testade jag split squatsen med 5 kg viktskiva över huvudet vilket minsann också funkade. Lika bra att nöta tekniken på split squats nu när jag ändå inte kan köra så tungt tänker jag. Och det är bisarrt mycket svårare att köra dem utan smithen som "stöd".

Lite mage på det - reverse crunches och "bensaxen". Testade planka och armhävningar men det var NEJ på båda och det är ju bara att respektera. Avslutade med 3 set benpress på 100 kg och 50 hopprepshopp. Och sen cyklade jag hem och kände mig mest nöjd. Lite lite frustrerad över att köra "försiktigträning" i stället för fullt ös men jag fattar ju att det är klokt att göra det just nu. Och jag KAN faktiskt göra ganska mycket om jag bara är lite kreativ, det går att få ihop ett bra och varierat pass ändå.

Veckans fredagsmys blir fransk fisksoppa, goda ostar, Rallybrudar på tv och soffhäng ;-) Fast först borde jag eventuellt duscha. Har cyklat hem från gymmet utan att duscha så jag är väl sådär fräsch....

2 kommentarer:

Karin sa...

Finns det ingen Gilla-knapp här? :-)
Eller highfive-smiley :hi5:
Kul att du börjar ta dig tillbaka ut på banan igen, låter som att du kan få ihop riktigt bra helkroppsträning.

Pernille sa...

Tack för pepp, Karin! Vill du gilla får du väl göra det på facebook :-)

Tänkte f ö på dig i dag när jag var 50 cm från en SPD-vurpa pga en högersvängande bilist som inte tittade efter cyklister (svärord) - men det blev ingen vurpa i dag heller och tur var väl det!