måndag 21 maj 2012

Today, I am invincible!

I dag klarar jag ALLT! Hit me, liksom - jag fixar det. Vadsomhelst!

Är härligt endorfinhög och lycklig över dagens NMT-pass och vårt underbara NMT-gäng. Vi har så himla roligt tillsammans! Dagens pass var ett typiskt Daniel-pass (inte samma Daniel som vi badade med i måndags utan den andre Daniel). Vi började med uppvärmningslöpning som varvades med olika uppvärmningsövningar som vi själva fick turas om att hitta på. Fast innan vi drog igång fick vi varsin "handgranat" (en träningsvariant som egentligen bara var en metallklump) som vi skulle ha med oss under passet.

Sen var det dags för cirkelträning. En station var "kast med liten handgranat" där antalet träffar på målet avgjorde hur många straffrundor vi skulle springa på en löpsträcka sedan. Och löptiden bestämde sedan hur länge kamraterna under tiden jobbade på styrkestationerna som omfattade plyometriska armhävningar, jämfotahopp och situps i varv 1 och 2 och smala armhävningar, rygglyft och russian twists på varv 3 och 4. Och jag som aldrig har varit bra på att kasta... och så skulle kompisarna jobba längre tid om jag kastade dåligt? Usch.

Men heja mig, den tanken lyckades jag övervinna - i andra varvet prickade jag ett av mina två kast och efter det prickade jag samtliga. Jag är oövervinnelig! Och så springer jag skitsnabbt på straffrundorna dessutom.

Efter fyra varvs cirkelträning skulle vi köra Styrkepyramiden. Vi gjorde den med burpees för ett tag sedan - första minuten en repetition, andra minuten två repetitioner etc. hela vägen upp till 10 och ner igen. 19 minuter, 100 repetitioner, mellan repetitionerna jogg på stället. Fast i dag var det en variant på reverse burpees i stället - en benböj och UPP igen, sedan ner till liggande, upp till stående. Med en "handgranat" i vardera hand. Kan man ha roligare? Jag hade i alla fall jättekul!

Sen körde vi Daniels avslutningsövning - plankan i cirkel, alla ålar under - och i dag gick det faktiskt att åla trots att revbenet var lite småirriterat efter alla magövningar. Heja mig igen! Och så nerjogg och gemensam stretch där Daniel lanserade tanken om att vi ska få komma till regementet och träna på hinderbanan. Jaaaa, ROLIGT! Har inte sett en militär hinderbana sen min egen möhippa och det var ett tag sen ;-)

Veckoutmaningen då? Jag gick en morgonsväng på 4 km, jag har joggat till och från NMT (3 km totalt) och jag uppskattar att vi har gått och joggat ungefär 4 km på träningspasset i dag. 11 km alltså. Och 16 km cykling. Nice! Inget att gnälla över heller :-D

Inga kommentarer: