måndag 19 mars 2012

100 burpees!

Japp, vi gjorde 100 burpees på dagens NMT-pass. Hajfajv på det! Fast nu tar vi det från början, eller hur?

Dagens instruktör hade jag inte träffat förut, han brukar ha passet på onsdagar och då är ju jag i stallet och inte på NMT. Men han hade sina rutiner och det var bara att följa order så gick det hur bra som helst. Vi inledde med uppvärmningsjogg runt cricketplanen, på hans vissling skulle vi göra nån övning som kunde vara utfallsgång, benböj, "väderkvarnen", höga knän, armhävningar, crunches.... Byta varv fick vi också göra emellanåt. Vi avslutade de ca 10 minuternas uppvärmning med en omgång jägarmarsch - siste man rusar längst fram i ledet.

Sen hade vi fem miljoner brottnings- och kroppsviktsövningar där vi skulle knuffa och jävlas med varandra. En särskilt sadistisk variant av "skottkärran" hade han också hittat på där den som står i "skottkärran" skulle hålla emot medan den som höll i benen skulle trycka på. Jag kan meddela att man kan skita i att försöka hålla emot med armarna i det läget, det är bålstyrka som gäller! Vi skulle givetvis rotera med jämna mellanrum i alla de här övningarna och byta partner, var vi inte duktiga nog på att repetera kommandot "rotera!" så vankades det straff i form av armhävningar eller situps.

Väl genomvarma var det dags för "styrkepyramiden". 19 minuters hårdkörning. Första minuten: en burpee, resterande tid jogg på stället. Andra minuten: två burpees, jogg på stället. Fortsatte så upp till minut 10 och sedan nedåt 9, 8, 7 ....etc. Det är totalt hundra burpees. Och det finns fem minuter nånstans mitt i där det känns som om man bara gör burpees helahela tiden. Urgh. Fast jävligt coolt sen när man är klar :-D

Vi avslutade med en rolig kombo av plankan och ålning. Alla i en fin tajt cirkel, upp i plankan, förste man börjar åla under, näste man hakar på, när man har ålat under alla ställer man upp sig igen. Resultat: Alla står i plankan ganska länge och ingen kan åla med rumpan uppe! Svinkul.

Sen joggade vi ner några varv och stretchade under stjärnorna. Underbart pass!

Inga kommentarer: