lördag 31 mars 2012

Wiiiiieeee - NMT-glädje på en lördag

Dagens ridlektion är förlagd till eftermiddagen eftersom ridhuset skulle användas till annat på förmiddagen. Så jag slängde ut en blänkare på facebook om att jag sökte skjuts till NMT-förmiddagspasset i Lund och lyckades hitta en kompis att hänga med.

Och ÅH vad det var roligt! Vi inledde med uppvärmningsjogg och en rad övningar på en sandbana (beachvolleybana?), sedan mera löpning i backar och en miljard armhävningar och crunches. Fortsatte jogga till en gräsplätt med..... STENAR! Plockade upp varsin sten i "lagom" storlek (inte så himla lätt att veta när man inte vet vad man ska ha stenen till!) och sedan körde vi i gång.

Först kast med sten bakåt, explosivt. Liten löpning medan vi kånkade på stenarna (jag hade tagit en rejäl bumling så det var rätt tungt!). Sen teamade vi ihop oss två och två och kastade stenarna på olika sätt - man skulle aldrig fånga stenen och tur var väl det, utan avvaktade att stenen landade innan man plockade upp och kastade den i kompisens riktning.  Efter detta följde ett antal basövningar med sten - marklyft, ryck, axelpress och sånt. Sen körde vi crossfit med sten :-) 6 repetitioner av varje övning, 5 varv totalt. Axeldrag, ryck, thrusters, raka marklyft, stående rodd. Alla bekanta övningar men det är nog så utmanande att hålla i en sten i stället för en hantel eller skivstång! Mina armar är... möra! Det var inte nog här utan vi skulle också göra bröstpress och crunches med sten och sist situp med sten på raka armar. Avslutade med en löpning med sten innan vi la den på plats där vi tog den.

Uppställning och jogg tillbaka där vi fick formera om oss från två till tre till fyra kolonner, en linje, ta skydd, en kolonn, osv. Retur till sandbanan för löpning fram och tillbaka varvat med armhävningar och situps. Vi avslutade med en backspurt två och två där långsammast upp fick göra fem squats med vinnaren på ryggen. Roligt! Ett riktigt kul och varierat pass och jag ska ju inte sticka under stol med att jag gillar när vi kör lite crossfitstyle eftersom det oftast är övningar som jag känner mig hemma med så att jag kan ösa på. Sen tömde jag ut sanden ur dojorna och så åkte vi retur till Malmö!

Efter en rejäl lunch och en snabbdusch för att spola av sanden (jag tror inte att ridning med sand i ridbyxorna är nån höjdare, det kan bli peeling-effekt på obekväma ställen!) så laddar jag om för veckans hopplektion. Eftersom Ragge fortfarande är under rehabilitering så får jag en annan häst, vilken vet jag inte - så det blir spännande!

Javisstja, dagens HISS: Mitt knä känns mycket bättre, i dag körde jag thrusters och benböj utan antydan till smärta. YES! Det funkar alltså med rehabövningar och att göra som Jimmy säger.

Inga kommentarer: