söndag 4 mars 2012

Långt, långsamt men inte långtråkigt

Medan Vasaloppsåkarna stakade för fullt bestämde jag mig för att avklara veckans långpass. Jag var väldigt sugen på att se målgången men insåg också runt kl 11 att det var just då läget rent energimässigt var perfekt, att mat- och sovklockan skulle slå till vid "lunchdags" och då skulle jag inte lyckas ta mig ut förrän vid tvåsnåret. Och det ville jag inte vänta på i dag. Så jag får kolla in Jörgen Brinks spurtseger på Play sedan.

15 km var dagens schema och jag valde det enkla sättet att springa två varv i 5 km-spåret och så lägga till en omväg dit. 15,5 km blev det på 1:39, snittfart runt 6:30 vilket är bra långpasstempo. Lustigt när jag kollar in statistiken är att min snabbaste kilometer är km 13 med 6:02. Som dessutom går uppför "mördarbacken" hela vägen. Hur gick det till? Någonstans runt 5 km (det var säkert ungefär klockan tolv!) började jag tänka på mat och sprang sedan sista milen med längtan efter Croque Madame som jag hade lovat mig själv till lunch. Den var GRYMT god efter löprundan vill jag bara säga!

28 km avklarade denna vecka, riktigt bra. Nästa vecka siktar jag på att ta mig över tre mil.

Medan jag sprang funderade jag lite över kroppsuppfattning, självkänsla och andra djupare ämnen vilket triggades av en bloggdiskussion i går. Kommer förmodligen ett inlägg som sammanfattar mina tankar lite senare i dag! 

Inga kommentarer: