lördag 24 mars 2012

Återställd och redo för nya utmaningar

Sådärja. Jag är så glad att jag har lärt mig lyssna på kroppen och knoppen. I stället för att bara köra har jag blivit bättre på att lista ut vad jag egentligen behöver. Ibland är jag bara trött i skallen och behöver ett tufft träningspass för att balansera upp allting. Ibland är det kroppen som behöver vila medan huvudet har extraresurser. Och ibland, som i går, har jag gått på reservtanken så länge att energin är slut överallt.

Receptet i går var att sova en halvtimme, ligga på soffan och dricka te och läsa en bok. Skippa alla "måsten", skicka J att handla för snabbmiddag på mitt sätt - vilket i går innebar en god ekologisk ryggbiff som serverades med ugnspotatis och blomkål som blev över häromdagen. Busenkelt. Snabbare och godare än alla snabbmatsställen dessutom! Gick och la mig vid tiosnåret (jag vet, jag är värsta partybruden....not!) och sov till klockan sju. Vaknade innan väckarklockan ringde och kände mig återställd.

Under dagens ridlektion fick jag lite extraservice - Ragge (hästen alltså) ryckte nämligen i tyglarna riktigt ordentligt när jag var lite halvuppmärksam. Knakelibrak sa det nånstans i regionen runt vänster axel och vips var de sista resterna av nackspärren borta. Jag behöver inte veta Ragges åsikt om naprapater :-)

Ska se vad resten av dagen bjuder på. Jag behöver tvätta (nån envisas med att lägga skitiga träningskläder i tvättkorgen??) och om solen har tänkt titta fram i eftermiddag undrar jag om inte jag ska ut och springa en liten mysrunda. Troligtvis måste jag organisera och packa lite inför morgondagens utflykt också. J har fixat kattvakt och varit iväg och bytt till sommarhjul på bilen så jag behöver faktiskt bara se till att packa mina grejer och i sitta i bilen i tid!

Inga kommentarer: