måndag 12 mars 2012

NMT Crossfit style

Eller Crossfit NMT style? Spelar egentligen ingen roll, det var svinkul och jobbigt men att det var jobbigt tänkte jag som vanligt inte på förrän efteråt!

Tillåt mig glädjebubbla över det fina i att träna utomhus i grupp medan det sakta skymmer. Att göra situps i gräset medan stjärnorna dyker upp, en efter en. Att knappt känna igen sina lagmedlemmar för att det har mörknat så pass att man får hojta "vänster, vänster" för att samlas efter dagens utmaning. Wiiiiieeeee!

Men nu tar vi det från början. Så. Vi var bara 12 stycken på dagens pass (vi var fler den dagen det ösregnade och vi blev blöta och leriga in på bara skinnet, what's up?) Dagens första utmaning var att vi skulle transportera med oss 2 st 8 kg kettlebells under hela passet, dvs turas om att bära dem under förflyttningarna. Det var ju tur att vi bara sprang och gick, pax för att inte åla med en kettlebell på nacken....

Vi inledde med lite koordinationsövningar - femtielva varianter på jumping jacks, jämfotahopp, enbenshopp, björngång framlänges och baklänges, björngång med stela ben åt båda hållen, kullerbyttor framåt och bakåt och sedan hjulning. Inte för att jag nånsin var nån höjdare på sånt under skoljympan men nu går det hyfsat bra ändå.

Jogg genom skogen och sedan lite kampövningar. Brottnings- och boxningsvarianter, kul och pulshöjande!

Till sist var det dags för en team workout crossfit style. 6 stationer: boxjumps (på parkbänk förstås), armhävningar, situps, burpees, tvåhandsryck med kettlebell, och "idioten" (sprint mellan två stockar). 15-11-7-reps. Ingen fick gå vidare i cirkeln förrän alla i laget var klara med sin station. VI VANN (givetvis). En extra utmaning var att det blev så mörkt under tiden vi körde att man inte hade en chans att känna igen sina lagkamrater. Först körde vi med att när man var klar gick man in i mitten och räckte upp en hand - mitt lag vänster, andra laget hade höger hand. Fast det blev allt svårare att se vilken arm som var i vädret så vi hojtade "vänster, vänster, vänster" och så lärde man sig rätt snabbt att det var antingen burpees eller idioten som tog längst tid. Däremot hade man ju en härlig hejaklack om man var den som kämpade sist!

Det allra jobbigaste var att ha boxjumps direkt efter idioten. Det blev box step-ups i stället för jag hade så mycket mjölksyra att jag inte litade på att jag skulle ta mig upp. För övrigt gick det fantastiskt bra. jag är som vanligt grymt nöjd med dagens pass. Dessutom var jag bara aningens lerig på knäna i dag så det var knappt nödvändigt att tvätta alla kläder direkt, ytterligare ett plus! Fast jag slängde in dem ändå för ordningens skull....

Inga kommentarer: