torsdag 22 mars 2012

Dagens tips: Hur man behandlar nackspärr

Vaknade i morse och konstaterade att gårdagens kontorsmassage uppenbarligen hade fått så många spänningar att släppa att min överrörliga giraffnacke hade låst sig igen. Det händer... ehm... typ varannan gång jag får massage. Och är jävligt opraktiskt. Men - nu har jag en bra game plan att dela med mig av!
Steg 1: Gå på det ömma och stela området ordentligt med Zon-gel eller nåt annat smärtstillande
Steg 2: Knapra en liten smärtstillande tablett till frukosten, diklofenak är bra tycker jag
Steg 3: Se till att röra på huvud, nacke och axlar ordentligt under dagen på kontoret
Steg 4: Gå på ett jävligt jobbigt cirkelfyspass
Steg 5: Sträck ut och spänn av med Body Balance
KLART!

Eller nästan, i alla fall. Jag känner mig inte alls lika låst som i morse. Men nu har jag dragit på en rejäl omgång tigerbalsam också för säkerhets skull.

Jag lovade Suzan att dra detaljerna i cirkelfyspasset för hon orkade inte ;-)

Vi började med 5-6 minuters uppvärmning och sedan fick vi en snabbgenomgång av övningarna som Nina hade med i dagens pass. Det var något tuffare än Annas och Johannas pass får jag erkänna!
Jägarvila med benlyft, knästående rodd med viktskivor, sidoplanka med lyft, höga knän med boxning & viktplatta, crunches med växelvis raka och böjda ben + viktplatta i händerna, djupa benböj med diagonallyft av medicinboll, höftlyft på balansboll, plinthopp över stepbrädor, utfall med höga bensparkar, armhävningar med sidolyft. 10 övningar, 3 varv, 45 sekunder per övning som vanligt.

Jägarvila med benlyft innebar jägarvila mot vägg, sträck ett ben i taget och "pumpa" 5 små lyft i vågrätt läge, byt ben. Crunches var en ovanligt sadistisk variant där man växelvis lyfte böjde och raka ben, benen aldrig nuddade golvet och så "mötte" man med en viktplatta som man hade i raka armar över huvudet och lyfte. Plinthoppen var veckans värsting - två stepbrädor på varandra, händerna på en kortsida, jämfotahopp med benen över. På sista varvet var det tre brädor staplade, det kändes jävligt högt! Fast nu är ju Suz och jag så korkade så när vi fick välja en övning att ta som bonusövning kutade vi tillbaka till plinthoppen och körde järnet. Kräkvarning på den ;-)

Varma och genomsvettiga drog vi vidare till body balance. En för mig helt obekant release som jag tror var ganska bra men väldigt svårinstruerad. Vi hamnade långt bak i salen så det var svårt att se och det kändes inte som om instruktionerna var så jättetydliga. Kan bero på att releasen också var relativt ny för instruktören, det ska jag inte svära på. Hursomhelst var det väldigt skönt att känna sig "long, strong and centered" efter passet, det var länge sedan jag var på BB sist. Undrar om det finns några morgonpass på F24S, det hade varit klockrent att köra BB på morgonen. Ska kolla upp det.

Nu: Biggest Loser Sverige, sen gonatt!

Inga kommentarer: