onsdag 28 mars 2012

Jetlag!

Nä. Jag är inte jetlaggad för att jag har åkt båt fram och tillbaka till Oslo. Men den där förbaskade omställningen mellan vinter- och sommartid är hemsk för såna som jag med inbyggd mat- och sovklocka som helst vill göra allt på fasta tider. Och eftersom jag var ledig måndag-tisdag fick jag inte den riktiga "smällen" förrän i dag då det var dags att gå upp klockan sex. Vilket var liiiite svårt eftersom det givetvis inte var helt lätt att gå och lägga sig kl. tio i gårkväll!

Resultatet: Ja, det är som vanligt den här tiden på året. Jag mår illa på morgonen för att det är för tidigt för frukost enligt min biologiska klocka, jag är inte hungrig när det är lunchdags men däremot hungrig en timme efter att jag har ätit för DÅ är det lunchdags, och jag traskar runt i nån zombie-aktig dimma hela dagen. Blörk. Trött, seg, långsam. Dricker te, dricker vatten, tankar dagsljus på lunchen, gäspar..

Jag skiter egentligen i om vi behåller sommar- eller vintertiden men det skulle faktiskt vara extremt skönt att slippa ställa om klockorna två gånger per år. Det tar mig 1-2 veckor att komma i fas varenda gång och det är alltid lika jävligt. Lite slarv med både mat och träning blir det oftast också och det gör inte saken bättre precis.

Well, i kväll är det dags för ridlektion och en bra grej med det är att jag oftast är ordentligt trött när jag kommer hem så det borde gå lätt att somna i tid i dag. Och i morgon tänkte jag hinna springa en sväng innan jobbet vilket förhoppningsvis betyder att jag känner mig lite piggare under dagen.

Nån mer därute som blir "jetlaggad" av att ställa om klockan till sommartid?

1 kommentar:

Karin sa...

En timme hit eller dit påverkar mig inte, men jag lider med er som lider av det! Annars röstar jag för sommartid året om - för att få så mycket ljus på kvällarna som möjligt.